Խոհանոցում մաքրման աշխատանքների և ափսեների լվացման համար միկրոֆիբրայից անձեռոցիկները ավելի կեղտոտ են, քան զուգարանկոնքի նստատեղը: Այս մասին նախազգուշացնում է The Guardian-ը:
Լրատվամիջոցը խորհուրդ է տալիս հետևել հիգիենայի մի քանի կանոնների:
Եռացրեք խոհանոցային անձեռոցիկները:
Զգուշացեք ուրիշների սմարթֆոններից. դրանց տաք ջերմաստիճանը հրաշալի միջավայր է մանրէների համար:
Հասարակական զուգարաններում դռները ոտքով բացեք:
Պարբերաբար լվացեք ատամի խոզանակի բաժակը: Հետազոտությունները ցույց են տվել, որ այդ բաժակներում բնակվում են սալմոնելեոզ և աղիքային թունավորումներ առաջացնող մանրէներ: